keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Keitolla ja kahvilla, Berliini - Pyhäjärvi


Café Freiraum Berliinin Kreutzbergissä voisi olla yhtä hyvin Suomessa :). Kamina hohkaa hiljaista lämpöään, ja ihan tarpeeseen, sillä maaliskuun toisella viikolla 16.3. Berliinissäkin on kylmää, miinus viisi astetta! Se on aika epätavallista.  Tähän aikaan tavallisesti kukkivat jo kevätkukat. No, kenties lumikellot ovat puistoissa jo kukillaan.

Kuvassa ei näy seinänvierustoja reunustavia halkoja (koivua?) penkkien alla. Miten kotoista ja suloista. Maailmat lähentyvät. Metropolin ja pikkukaupungin kahvilat muistuttavat toisiaan. Niissä tarjoillaan herkullisia kasviskeittoja, itse tehtyä leipää ja leivonnaisia. Niissä istuvat ihmiset muistuttavat toisiaan, etsivät kaltaisiaan ja paikkoja, joissa viihtyä.

Kun pääsin kotiin, sytytin heti kaminaan tulen ja annoin sen liekkien palaa yhtä hitaasti kuin Café Freiraumissa :). Kaikki on vain ajatuksen päässä.

https://www.facebook.com/Cafe-FreiRaum-410163185797774/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Päivä yötä pitempi - kevät!

Aurinko on siirtynyt taivaanpallon eteläiseltä puoliskolta pohjoiselle eli meille Suomeenkin. Eilen 20.3. oli kevätpäiväntasaus, ja minulle...